De Week van VMT
  • Home
  • Thema's
    • Thema's
    • Food Safety
    • Food Future
  • Programma
    • Programma
    • Maandag 16-11
    • Dinsdag 17-11
    • Woensdag 18-11
    • Donderdag 19-11
    • Vrijdag 20-11
  • Sprekers
  • Aanmelden
De Week van VMT
  • Home
  • Thema's
    • Thema's
    • Food Safety
    • Food Future
  • Programma
    • Programma
    • Maandag 16-11
    • Dinsdag 17-11
    • Woensdag 18-11
    • Donderdag 19-11
    • Vrijdag 20-11
  • Sprekers
  • Aanmelden

Programma

Dit jaar is er een programma voor vijf dagen. Per dag kun je ervoor kiezen om een dagdeel bij te wonen (ochtend of middag), of een hele dag te gaan. Bekijk hieronder het programma per dag:

 

Maandag 16-11 Dinsdag 17-11 Woensdag 18-11 Donderdag 19-11 Vrijdag 20-11 

 

Programma maandag 16-11:

09:30             
 

Marcel Schuttelaar

Sarah Arayess

 

 

 

 

FOOD FUTURE

Veranderende consumentenwensen

Ticket: Thematicket Food Future of passe-partout
Vorm: Webinar 
Sprekers: Marcel Schuttelaar (van Schuttelaar)
Moderator: Sarah Arayess
Omschrijving: Door de samenleving worden hoge eisen gesteld aan ons voedsel. Natuurlijk moet ons eten veilig, betaalbaar en lekker zijn. Van eisen als diervriendelijk, milieubewust en geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden kijken we niet meer op. Daarnaast vragen consumenten steeds vaker om levensmiddelen die gluten- en lactosevrij zijn, veganistisch en zonder e-nummers. Bedrijven uit de voedingsmiddelensector worden met een veelheid aan wensen geconfronteerd. Eisen aan voedingsmiddelen zullen alleen maar dwingender worden het komend decennium. De veranderingen gaan ongekend hard. En dus is het hoog tijd om aan de politiek te vragen richting te geven, een stip op de horizon te zetten. Zodat de kaders voor de langere termijn voor producent, handel en consument helder zijn.

10:30

 

Jeroen Leffelaar

 

Joep van Straalen

FOOD FUTURE

Tot welke trends leidt het coronavirus en hoe kunnen startups daarop inspelen?

Ticket: Thematicket Food Future of passe-partout
Vorm: Podcast
Sprekers: Jeroen Leffelaar (Rabobank) en Joep van Straalen (startup GreenPro International)
Omschrijving: Het coronavirus heeft gevolgen voor alle sectoren. Zo ook voor de voedingsindustrie en food startups. Waar sommige food startups een enorme afname in de omzet zagen door corona, zorgde het voor anderen juist voor een versnelde groei. Het virus leidt tot veranderende consumentenbehoeften en dus tot andere trends. Tot welke trends leidt het coronavirus en hoe kunnen food startups daarop inspelen? Jeroen Leffelaar, Managing Director Food & Agri Innovatie bij de Rabobank, en Joep van Straalen, oprichter van startup GreenPro International, vertellen wat voor opkomende trends zij zien.

11.30

Eric Habraken

Sanne Zwart

FOOD FUTURE

5 bottlenecks bij het lokaal sourcen van ingrediënten voor nieuwe of bestaande producten

Ticket: Thematicket Food Future of passe-partout
Vorm: Paneldebat
Sprekers: Eric Habraken (van Verspillingsfabriek) en Sanne Zwart (Keukenboeren)
Moderator: Sarah Arayess

Omschrijving: Een lokale voedselketen klinkt duurzaam. Eten geproduceerd door de boer om de hoek. Hoe duurzaam is zo een lokale keten en wat komt er bij kijken om het op te zetten? wat is een korte, lokale keten? Tegen welke problemen lopen ondernemers aan? Sanne Zwart van Keukenboeren en Eric Habraken vertellen hoe zij met de voor- en nadelen van een lokale keten omgaan.

13.30

Sarah Arayess

Emile Dingemans

FOOD Law Update 2

Wat houden de claims vegetarisch en vegan in?

Ticket: Thematicket Food Safety/Food Future of passe-partout
Vorm: Webinar herhaling item Food Law Update 2
Sprekers: Sarah Arayess & Emile Dingemans
Omschrijving: Vegetarische en vegan producten zijn bijna niet meer uit het winkelschap weg te denken. Een vegetarisch of vegan dieet heeft allang niet meer het ‘geitewollensokkenimago’. De COVID-19 crisis heeft deze ontwikkeling alleen maar versterkt. Maar wat zijn de juridische regels voor vega / vegatarisch? Welke ontwikkelingen en trends zien we in de praktijk? Sarah Arayess van Say legal en Emile Dingemans, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) nemen je mee in dit razendsnel ontwikkelende gebied. 

14.30

Coen van der Weijden

FOOD SAFETY

Hygiëne in de fabriek vanuit microbiologisch oogpunt

Ticket: Thematicket Food Safety of passe-partout
Vorm: Live E-lecture
Sprekers: Coen van der Weijden (van NVWA) en Liesbeth van Elst  (van Eurofins) 
Omschrijving: Hygiëne is het nemen van zichtbare maatregelen tegen een onzichtbare tegenstander die ziekte en kwaliteitsverlies tot gevolg kan hebben. Naast wettelijk vastgelegde maatregelen is specialistische kennis nodig om hygiëne goed te borgen. In deze sessie wordt hygiëne vanuit het oogpunt van de onzichtbare tegenstander besproken wat betreft ‘aanleiding’, ‘bestrijden’ en ‘controleren’. Coen van der Weijden, Coördinerend Specialistisch Inspecteur Microbiologie bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), zal hierop ingaan. Vervolgens zal Liesbeth van Elst van Eurofins een toelichting geven op de inzet van Whole Genome Sequincing (WGS).

De Week van VMT

De Week van VMTRegistratiewebsite voor De Week van VMT

Dominique van den Akkervmt.events@vakmedianet.nl

Dominique van den Akkervmt.events@vakmedianet.nlhttps://deweekvan.vmt.nl

2020-11-16

2020-11-20

OnlineEventAttendanceMode

EventScheduled

De Week van VMTDe Week van VMT0.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z

Nog niet bekendNog niet bekend

 

Een event van:

 
 


Partners:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

 

 

 

Partner worden?

Wilt u meer informatie over de sponsormogelijkheden? Neem dan contact op met

Monique van Neutegem
Media adviseur VMT
T 06 50 44 94 02
E moniquevanneutegem@vakmedianet.nl


 

Contact

Heeft u vragen over het event of wilt u meer informatie? Neem dan contact
op met 

Joyce Terhorst
Event Coördinator Week van VMT
T 06 23 22 51 22
E vmt.events@vakmedianet.nl

 

 


 

 

Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden.
Op gebruik van deze site zijn de volgende voorwaarden van toepassing: Gebruiksvoorwaarden, Disclaimer en Privacy Statement
Vakmedianet logo

http://www.hoogenhaak.nl/http://r-biopharm.com/nl/