De Week van VMT
  • Home
  • Thema's
    • Thema's
    • Food Safety
    • Food Future
  • Programma
    • Programma
    • Maandag 16-11
    • Dinsdag 17-11
    • Woensdag 18-11
    • Donderdag 19-11
    • Vrijdag 20-11
  • Sprekers
  • Aanmelden
De Week van VMT
  • Home
  • Thema's
    • Thema's
    • Food Safety
    • Food Future
  • Programma
    • Programma
    • Maandag 16-11
    • Dinsdag 17-11
    • Woensdag 18-11
    • Donderdag 19-11
    • Vrijdag 20-11
  • Sprekers
  • Aanmelden

Programma

Dit jaar is er een programma voor vijf dagen. Per dag kun je ervoor kiezen om een dagdeel bij te wonen (ochtend of middag), of een hele dag te gaan. Bekijk hieronder het programma per dag:

 

Maandag 16-11 Dinsdag 17-11 Woensdag 18-11 Donderdag 19-11 Vrijdag 20-11 

 

Programma dinsdag 17-11:

09:30

Coen van der Weijden

Inge Stoelhorst

FOOD SAFETY

Voedselveiligheid op een hoger plan

Ticket: Thematicket Food Safety of passe-partout
Vorm: Webinar
Sprekers: Inge Stoelhorst (van VWS) en Coen van der Weijden (van NVWA)
Omschrijving: Whole Genome Sequencing (WGS) zal door de overheid steeds vaker en breder worden ingezet om ziekmakende bacteriën in de voedingsmiddelenindustrie te kunnen traceren. Beleidsmakers zetten verder in op een betere zelfregulering van voedselketens en er komt een platform om nieuwe voedselveiligheidsrisico’s vroegtijdig te signaleren. Inge Stoelhorst, teamcoördinator Voeding & Voedselveiligheid bij het ministerie van VWS en Coördinerend Inspecteur Microbiologie Coen van der Weijden van de NVWA schetsen de laatste ontwikkelingen.

10:30

Davie Bakker

FOOD SAFETY

Listeria te lijf

Ticket: Thematicket Food Safety of passe-partout
Vorm: Praktijkcase
Sprekers: Davie Bakker (van Urker Zalmhuys)
Omschrijving:  Een gebrekkige reiniging en desinfectie kunnen veroorzakers zijn van een voedselveiligheidcrises. Hoe zorg je er als bedrijf voor dat dit goed geregeld is? VMT neemt een kijkje bij het Urker Zalmhuys. Met dagelijks een goede reiniging en desinfectie weet het Urker Zalmhuys de hardnekkige listeriabacterie te verwijderen en weg te spoelen. Het afdoden blijkt een schier onmogelijke taak. Het blijft dus een dagelijkse strijd tegen de schrik van ieder voedingsmiddelenbedrijf. Bekijk hoe zij Listeria te lijf gaan.

11.30

Frank Devlieghere

Dirk de Meester

Danielle van Dalen

FOOD SAFETY

Status rondom inzet fagen in de industrie

Ticket: Thematicket Food Safety of passe-partout
Vorm: Live E-lecture
Sprekers: Frank Devlieghere (van Universiteit Gent), Dirk de Meester (van Micreos) en Danielle van Dalen (van PA Europe NV)
Omschrijving: Bacteriofagen zijn virussen die heel specifiek één type bacterie aanvallen en doden. Hun specificiteit is een belangrijk voordeel bij de toepassing als conserveermiddel in voeding. Heel gericht kan een bepaalde pathogeen zoals bv. Listeria monocytogenes worden geëlimineerd. Andere bacteriën zoals nuttige bacteriën worden ongemoeid gelaten. Ook plantaardige en dierlijke cellen blijven buiten schot. Daarmee zijn bacteriofagen een efficiënte manier om voedselpathogenen te bestrijden. Diverse onderzoeken hebben de werking aangetoond en de eerste toelating voor een faag tegen Listeria werd al in 2006 in de VS gegeven. In deze sessie krijgt u een update van de stand van zaken rond bacteriofagen waaronder inzicht in de situatie wat betreft goedkeuring in de EU.

13.30

Jan Buining

FOOD FUTURE

Interview: Winnaar Jaarprijs Goede Voeding 2020

Ticket: Thematicket Food Future of passe-partout
Vorm: Podcast
Sprekers: Jan Buining (van TastyBasics) winnaar Jaarprijs Goede Voeding 2020
Omschrijving: TastyBasics is met het product Muesli noten en pitten uitgeroepen tot winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2020. De muesli van noten en pitten werd door de vakjury genomineerd en kreeg via een stemming op de website van de Jaarprijs de meeste stemmen.  Deze kersverse winnaar vertelt hoe het tot de ontwikkeling is gekomen van het winnend product.

14.30

Martine Kruiswijk

Joeri Schoemaker

 

FOOD FUTURE

Plastic verpakkingen, ja of nee?

Ticket: Thematicket Food Future of passe-partout
Vorm: Live E-lecture
Sprekers:  Jouri Schoemaker (van Pieter Pot), Martine Kruiswijk (van Vrumona) 
Omschrijving: Plastic heeft een steeds negatiever imago door de plastic soep in de oceaan. Het heeft echter een belangrijke functie bij het tegengaan van voedselverspilling en het bevorderen van voedselveiligheid. Bovendien is het een licht en goed te recyclen verpakkingsmateriaal. Jouri Schoemaker van Pieter Pot levert voedingsmiddelen bij consumenten thuis in herbruikbare glazen potten. Wat de reden voor deze keuze is, legt hij in dit college uit. Frisdrankenproducent Vrumona wil vanaf 2021 alleen nog maar PET-flessen gebruiken die voor meer dan de helft uit rPET bestaan. Martine Kruiswijk gaat in het webinar in op de keuze voor PET als verpakking voor frisdrank en de transitie van Vrumona naar circulaire verpakkingen. Schoemaker en Kruiswijk gaan met elkaar en met de kijkers in debat over dit onderwerp.

De Week van VMT

De Week van VMTRegistratiewebsite voor De Week van VMT

De Week van VMTvmt.events@vakmedianet.nl

De Week van VMTvmt.events@vakmedianet.nlhttps://deweekvan.vmt.nl

2020-11-16

2020-11-20

OnlineEventAttendanceMode

EventScheduled

De Week van VMTDe Week van VMT0.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z

Nog niet bekendNog niet bekend

 

Een event van:

 
 


Partners:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

 

 

 

Partner worden?

Wilt u meer informatie over de sponsormogelijkheden? Neem dan contact op met

Monique van Neutegem
Media adviseur VMT
T 06 50 44 94 02
E moniquevanneutegem@vakmedianet.nl


 

Contact

Heeft u vragen over het event of wilt u meer informatie? Neem dan contact
op met 

Joyce Terhorst
Event Coördinator Week van VMT
T 06 23 22 51 22
E vmt.events@vakmedianet.nl

 

 


 

 

Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden.
Op gebruik van deze site zijn de volgende voorwaarden van toepassing: Gebruiksvoorwaarden, Disclaimer en Privacy Statement
Vakmedianet logo

http://www.hoogenhaak.nl/http://r-biopharm.com/nl/