De Week van VMT
  • Home
  • Thema's
    • Thema's
    • Food Safety
    • Food Future
  • Programma
    • Programma
    • Maandag 16-11
    • Dinsdag 17-11
    • Woensdag 18-11
    • Donderdag 19-11
    • Vrijdag 20-11
  • Sprekers
  • Aanmelden
De Week van VMT
  • Home
  • Thema's
    • Thema's
    • Food Safety
    • Food Future
  • Programma
    • Programma
    • Maandag 16-11
    • Dinsdag 17-11
    • Woensdag 18-11
    • Donderdag 19-11
    • Vrijdag 20-11
  • Sprekers
  • Aanmelden

Programma

Dit jaar is er een programma voor vijf dagen. Per dag kun je ervoor kiezen om een dagdeel bij te wonen (ochtend of middag), of een hele dag te gaan. Bekijk hieronder het programma per dag:

 

Maandag 16-11 Dinsdag 17-11 Woensdag 18-11 Donderdag 19-11 Vrijdag 20-11 

 

Programma woensdag 18-11:

09:30     

 

Serpil Tascioglu

FOOD FUTURE

Hoe Unilever met het nieuwe Unilever Foods Innovation Centre in Wageningen innovatie en productontwikkeling versnelt 

Ticket: Thematicket Food Future of passe-partout
Vorm: Webinar
Sprekers: Serpil Tascioglu (Director R&D Foods Transformation Unilever)
Omschrijving: Welke ontwikkelingen bedenkt Unilever in deze nieuwe bijenkorf om aan het steeds groter wordende eisenpakket van de consument te voldoen? Bijvoorbeeld klimaatverandering, voedselverspilling en gezondheid? Serpil Tascioglu, Director R&D Foods Transformation, licht toe hoe er wordt samengewerkt met alle stakeholders.

10:30

Albrecht Wolfmeyer

FOOD FUTURE

Wereldwijde trends in plantbased products

Ticket: Thematicket Food Future of passe-partout
Vorm: Podcast (engels gesproken)
Sprekers: Albrecht Wolfmeyer (Proveg)
Omschrijving: Albrecht Wolfmeyer van Proveg vertelt over de trends in vleesvervangers en plantaardige alternatieven voor zuivel. We ‘reizen’ van de Verenigde Staten, een voorloper op dit gebied naar de recente ontwikkelingen in Singapore in Azië. Bovendien vertelt hij wat de stand van zaken is op het gebied van kweekvlees.

11.30

Jorgen Boukes

Jos Havekotte 

Laurens Zandbergen 

Joeri Hollink

 

FOOD FUTURE

5 bottlenecks bij ontwikkeling van vleesvervangers

Ticket: Thematicket Food Future of passe-partout
Vorm: Paneldebat
Sprekers: Joeri Hollink (Ojah), Jos Havekotte (Diviande/ Jan Zandbergen Group), Laurens Zandbergen (Jan Zandbergen Group) & Jorgen Boukes (KFC)
Omschrijving: De kwaliteit van vleesvervangers wordt steeds beter. Maar hoe lastig is het om een lekkere vleesvervanger te produceren en te voldoen aan alle schijnbaar tegengestelde eisen van de retail en consument? Tijdens de Week van VMT vertellen productontwikkelaars van Ojah, KFC, Jan Zandbergen Group en Diviande hoe zij het ontwikkelproces aanpakken. 

13.30

Peter Eland

FOOD SAFETY

Veilig ontwerpen van machines en fabrieken 

Ticket: Thematicket Food Safety of passe-partout
Vorm: Interview
Sprekers:  Peter Eland (Pilz)
Omschrijving: Machineveiligheid en voedselveiligheid staan soms haaks op elkaar. Vanuit het oogpunt van voedselveiligheid en reinigbaarheid moeten machines liefst zo open mogelijk zijn. Geredeneerd vanuit machine- en medewerkersveiligheid wil je machines in de productie liefst gesloten hebben. Hoe ga je om met dat spanningsveld? Welke nieuwe mogelijkheden zijn er wat betreft hygiënisch én veilig ontworpen machines? Welke innovaties vinden er plaats bij machinebouwers? Met een multidisciplinair team kun je alle belangen vanaf het eerste moment meenemen bij het neerzetten van een nieuwe fabriek of lijn.

14.30

Wieke van der Vossen

Manon Houben

 

FOOD SAFETY

Virussen en voeding, zoönosen, opkomende risico’s, trends

Ticket: Thematicket Food Safety of passe-partout
Vorm: Live E-lecture
Sprekers: Manon Houben (Royal GD) & Wieke van der Vossen (Voedingscentrum)
Omschrijving: Voedselinfectie als gevolg van virussen zijn omvangrijker dan menigeen veronderstelt. Alleen al in Nederland worden jaarlijks honderdduizenden mensen ziek van norovirussen. Maar ook Hepatitis A en E en rotavirussen zijn bekende voedselpathogenen. Besmetting vindt plaats via mens-mens-contact of in het geval van zoönosen via mens-dier-contact, veelal via de fecale-orale route. Omdat virussen alleen in de gastheer, mens of dier, en dus niet in voedsel kunnen groeien is detectie van virussen in voeding lastig. Factoren die tot een toename van virusinfecties leiden zijn: consumptie van rauwe levensmiddelen, onvoldoende hygiëne, reizen en globalisering en een verouderende en dus meer kwetsbare bevolking. Tijdens deze sessie krijgt u inzicht in de meest recente ontwikkelingen rond virussen en zoönosen en hoe voedselinfecties daarmee te voorkomen.

 

 

De Week van VMT

De Week van VMTRegistratiewebsite voor De Week van VMT

De Week van VMTvmt.events@vakmedianet.nl

De Week van VMTvmt.events@vakmedianet.nlhttps://deweekvan.vmt.nl

2020-11-16

2020-11-20

OnlineEventAttendanceMode

EventScheduled

De Week van VMTDe Week van VMT0.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z

Nog niet bekendNog niet bekend

 

Een event van:

 
 


Partners:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

 

 

 

Partner worden?

Wilt u meer informatie over de sponsormogelijkheden? Neem dan contact op met

Monique van Neutegem
Media adviseur VMT
T 06 50 44 94 02
E moniquevanneutegem@vakmedianet.nl


 

Contact

Heeft u vragen over het event of wilt u meer informatie? Neem dan contact
op met 

Joyce Terhorst
Event Coördinator Week van VMT
T 06 23 22 51 22
E vmt.events@vakmedianet.nl

 

 


 

 

Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden.
Op gebruik van deze site zijn de volgende voorwaarden van toepassing: Gebruiksvoorwaarden, Disclaimer en Privacy Statement
Vakmedianet logo

http://www.hoogenhaak.nl/http://r-biopharm.com/nl/