De Week van VMT
  • Home
  • Thema's
    • Thema's
    • Food Safety
    • Food Future
  • Programma
    • Programma
    • Maandag 16-11
    • Dinsdag 17-11
    • Woensdag 18-11
    • Donderdag 19-11
    • Vrijdag 20-11
  • Sprekers
  • Aanmelden
De Week van VMT
  • Home
  • Thema's
    • Thema's
    • Food Safety
    • Food Future
  • Programma
    • Programma
    • Maandag 16-11
    • Dinsdag 17-11
    • Woensdag 18-11
    • Donderdag 19-11
    • Vrijdag 20-11
  • Sprekers
  • Aanmelden

Programma

Dit jaar is er een programma voor vijf dagen. Per dag kun je ervoor kiezen om een dagdeel bij te wonen (ochtend of middag), of een hele dag te gaan. Bekijk hieronder het programma per dag:

 

Maandag 16-11 Dinsdag 17-11 Woensdag 18-11 Donderdag 19-11 Vrijdag 20-11 

 

Programma donderdag 19-11:

09:30

 

Silvia Gawronski

​

Simone Hertzberger

Charlotte ter Haar

FOOD SAFETY

Wat te doen bij een recall/ hoe bereid je je voor?

Ticket: Thematicket Food Safety of passe-partout
Vorm: Webinar
Sprekers: Silvia Gawronski (van Traa), Charlotte ter Haar (VBZ) en Simone Hertzberger (van VMT)
Omschrijving: Elk bedrijf in de keten van de voedsel- en warenindustrie dient te zorgen voor de veiligheid van het product. Het niet voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen eindigt in klachten van consumenten, meldplichten bij overheden en verzekeraars, claims of zelfs recalls - met uiteraard grote gevolgen voor de bedrijfsvoering, handelsrelaties en reputatie. Maar hoe handel je bij een incident? Snelle beslissingen zijn meestal geboden. Zeker wanneer er ook een (stille) terugroepactie / product recall bijkomt, kan het behoorlijk hectisch zijn. Wanneer moet het product bijvoorbeeld terug worden geroepen en wie kan ik voor mijn schade aansprakelijk stellen? Dekt mijn verzekering dat?

10:30

Marieke Lugt

​Ellis van Diermen

FOOD LAW UPDATE 1

Handboek etikettering

Ticket: Thematicket Food Safety/Food Future of passe-partout
Vorm: Herhaling item Food Law Update 1
Sprekers: Marieke Lugt & Ellis van Diermen
Omschrijving: Het onlangs gepubliceerde Handboek Etikettering van de NVWA dient als leidraad voor deze sessie. Wat zijn de do’s en dont’s voor etikettering van voedingsmiddelen? Een toelichting op veelvoorkomende discussiepunten met voorbeelden uit de praktijk van Marieke Lugt van Lugt Food Law en Ellis van Diermen van Précon. 

11.30

​

Simone Hertzberger

​

Hans van der Moolen

FOOD SAFETY

Coronacrisis werkt voedselfraude in de hand

Ticket: Thematicket Food Safety of passe-partout
Vorm: Live E-lecture
Sprekers: Simone Hertzberger (van VMT) en Hans van der Moolen (van Eurofins)
Omschrijving: De coronatijd zorgt ervoor dat er extra kans is op gesjoemel met ingrediënten en de herkomst van producten. Er is immers veel aandacht uitgegaan naar het beheersen van COVID-19 en minder naar inspecties of audits naar de herkomst en kwaliteit van grondstoffen of producten. Hoe zit dat en wat is eraan te doen? Een zeer interessante en praktische workshop door Hans van der Moolen, Eurofins Food, Feed, Water Benelux en sessievoorzitter Simone Hertzberger, hoofdredacteur van de Nieuwsbrief Voedselveiligheid van VMT

13.30

​

Karin Verzijden

​

​Corjan van den Berg

FOOD FUTURE

Functionele ingrediënten en veiligheid

Ticket: Thematicket Food Future of passe-partout
Vorm: Reportage
Sprekers: Karin Verzijden (Axon Advocaten) en Corjan van den Berg (van FUMI Ingredients)
Omschrijving: Functionele ingrediënten worden gebruikt bij het ontwikkelen van nieuwe producten voor bijvoorbeeld hun conserverende werking of vanwege hun kleur. Soms zijn bepaalde stoffen geen ingrediënt, maar hebben wel nuttige functionaliteit in het productieproces. Hoe kwalificeer je functionele substanties en welke consequenties hebben vervolgens de uitkomst? Kan een ‘natuurlijk’ additief even veilig zijn als een traditioneel E-nummer en kun je dit ook als zodanig aanduiden? En wat valt er te ondernemen wanneer niet duidelijk is of een ingrediënt wel of niet een Novel Food is? Kun je op basis van reststromen veilige functionele ingrediënten te ontwikkelen?

14.30

Gorkem Simsek-Senel

Stefano Renzetti

FOOD FUTURE

Hoe ontwikkel je een gezond en duurzaam product?

Ticket: Thematicket Food Future of passe-partout
Vorm: Live E-lecture (engels gesproken
Sprekers: Gorkem Simsek-Senel (van WUR) en Stefano Renzetti (van WUR)
Omschrijving: Hoe ontwikkel je een voedingsmiddel dat gezond én duurzaam is? In deze miniworkshop van de Wageningen University & Research ontdekt u wat mogelijk is.

De Week van VMT

De Week van VMTRegistratiewebsite voor De Week van VMT

De Week van VMTvmt.events@vakmedianet.nl

De Week van VMTvmt.events@vakmedianet.nlhttps://deweekvan.vmt.nl

2020-11-16

2020-11-20

OnlineEventAttendanceMode

EventScheduled

De Week van VMTDe Week van VMT0.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z

Nog niet bekendNog niet bekend

 

Een event van:

 
 


Partners:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

 

 

 

Partner worden?

Wilt u meer informatie over de sponsormogelijkheden? Neem dan contact op met

Monique van Neutegem
Media adviseur VMT
T 06 50 44 94 02
E moniquevanneutegem@vakmedianet.nl


 

Contact

Heeft u vragen over het event of wilt u meer informatie? Neem dan contact
op met 

Joyce Terhorst
Event Coördinator Week van VMT
T 06 23 22 51 22
E vmt.events@vakmedianet.nl

 

 


 

 

Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden.
Op gebruik van deze site zijn de volgende voorwaarden van toepassing: Gebruiksvoorwaarden, Disclaimer en Privacy Statement
Vakmedianet logo

http://www.hoogenhaak.nl/http://r-biopharm.com/nl/