Carolyn Steel 

Schrijfster
Thema: Food Future

De Britse schrijver en docent Carolyn Steel van onder meer ‘De Hongerige Stad’ (2011) schetst oplossingen vanuit haar nieuwe boek Sitopia – How food can save the world.

Coen van der Weijden

Coördinerend/Specialistisch Inspecteur Microbiologie NVWA
Thema: Food Safety

Coen van der Weijden studeerde biochemie aan de Hogeschool van Amsterdam waarna hij 10 jaar lang bijdrages leverde aan academisch onderzoek bij de Vrije Universiteit op het gebied van microbiële fysiologie. Met de opgedane kennis hoe micro-organismen werken heeft Coen daarna 12.5 jaar bij DSM gewerkt aan ontwikkeling van micro-organismen voor productie van voedselingrediënten, en was verantwoordelijk voor microbiële QC bij grootschalige productie van dergelijke voedselingrediënten en farmaceutica.  Sinds 2015 werkt Coen voor de NVWA, waar hij nu veran.twoordelijk is voor toezicht op microbiële voedselveiligheid.

Inge Stoelhorst

Beleidscoördinator bij ministerie van VWS
Thema: Food Safety

Inge Stoelhorst is werkzaam als beleidscoördinator bij het ministerie van VWS. Hierbij houdt zij zich bezig met diverse onderwerpen op het brede terrein van voedselveiligheid en gezonde voeding. In de afgelopen 15 jaar bij het ministerie van VWS waren dit diverse beleidsonderwerpen, specifieke aandacht voor etikettering van levensmiddelen en het voedselkeuzelogo. Daarnaast is Inge actief als crisisbeleidsadviseur op het vlak van voedselveiligheid.

Eerdere functies waren beleidsadviseur bij de voormalige Productschappen Vee, vlees en Eieren en docent levensmiddelentechnologie aan de HBO instelling Hogeschool Delft (nu Hogeschool Inholland).

Inge heeft in de periode 1984-1990 levensmiddelentechnologie gestudeerd aan de Landbouwuniversiteit Wageningen.

 

Serpil Tascioglu

Director R&D Foods transformation Unilever
Thema: Food Future

 

Silvia Gawronski 

Asscociate Partner Van Traa Advocaten
Thema: Food Safety

Silvia is associate partner bij Van Traa Advocaten in Rotterdam en gespecialiseerd  in voedsel & warenwetgeving. Zij heeft ook ruime ervaring in procederen tegen beslissingen en handelingen van verschillende overheden (NVWA, DCMR, IL&T, SZW, Skal). Silvia maakt deel uit van de Praktijkgroep Internationale Handel van Van Traa en adviseert over Quality, Health, Safety & Environment / (Q)HSE, variërend van voedsel- en productveiligheid, compliance van innovatieve producten, e-commerce, biologische kwaliteit, etikettering en verpakkingen, inspecties en boetes, tot opslag en transport, import/export en afval. 
 

Karin Verzijden

Life sciences advocaat Axon Advocaten
Thema: Food Future

Karin is een life sciences advocaat met een focus op functionele voeding en farmaceutische producten. Zij begeleidt bedrijven in de gehele keten bij de introductie van innovaties in de markt. Verder beschikt Karin over expertise wat betreft personalisatie van levensmiddelen en levensstijlinterventies op basis van de verplichtingen voortvloeiende uit de AVG. Karin is daarnaast actief op het gebied van zg. nieuwe levensmiddelen, waaronder alternatieve proteïnen zoals kweekvlees en insecten. Hierover zal zij spreken tijdens het Food Law Event. 

Jouri Schoemaker

Oprichter/ Spreker en trainer Pieter Pot
Thema: Food Future

Corjan van den Berg

Co-founder en CEO Fumi Ingredients
Thema: Food Future

Corjan holds a Bsc in Food Technology, Msc in Biotechnology and received his PhD at Delft University of Technology in 2010 on Process Technology, which he performed at the Netherlands Organisation for Applied Science (TNO). After his post-doc he worked at Purac (now Corbion) as a project leader on lactic acid produced from lignocellulosic biomass. From 2011 onwards, he focuses on the topic of algae biorefinery, initially at TNO where he was the lead in building the world’s first mobile algae biorefinery and from 2016 onwards he works as an assistant professor on the topic of biorefinery at Wageningen University. He is currently CEO of FUMI Ingredients, which is developing non-gmo egg-white replacers based on micro-organisms. FUMI Ingredients are leading experts in the fractionation of protein ingredients from various single cell protein raw materials.

Jeroen Leffelaar

Managing Director, Food & Agri Innovation Rabobank
Thema: Food Future

Jeroen Leffelaar is Managing Director Food & Agri Innovation bij Rabobank. In die rol is hij verantwoordelijk voor strategische interactie met veelbelovende, disruptieve startups & scale-ups, innovatieve corporates en investeerders die bijdragen aan de verduurzaming van de food & agri waardeketen.  

Eric Habraken

Manager Foodservice & Foodretail Verspillingsfabriek
Thema: Food Future

Eric Habraken is vanaf de start van De Verspillingsfabriek commercieel eindverantwoordelijk. Ruim elf jaar geleden koos hij voor Hutten als allereerste werkgever. Voor Hutten heeft hij de business unit Food Service en Food Retail opgericht. Daar is door de jaren heen veel new business uit ontstaan, waaronder een Foodcare-tak en een eigen huislabel (De Guijt). Momenteel is Food Service & Food Retail gericht op assortiment- en merkontwikkeling binnen Hutten en daarnaast op het creëren van partnerships in sociaal ondernemerschap. 

Joeri Hollink

Head of Product Development Ojah
Thema: Food Future

Joeri Hollink studeert in 2008 af aan de HAS Den Bosch opleiding Food Design & Innovation en besluit eerst culinaire ervaring te doen, alvorens producten te gaan ontwikkelen voor consumenten. Na 2 jaar in de meest uitéénlopende keukens te werken (hoog culinair, laag culinair, duizenden gasten of intieme diners, restaurants, cateraars, semi-industriële keukens etc), besluit hij dat er voldoende ervaring is opgedaan om smakelijke producten te kunnen ontwikkelen voor de consument. In 2010 start hij als product ontwikkelaar bij het zojuist opgerichte Ojah, waar hij samen met de oprichters alle taken oppakt, die nodig zijn om de start-up en hun plantaardige innovatie succesvol te maken. De innovatie, onder consumenten het best bekend als plantaardige kipstukjes wordt wereldwijd lovend ontvangen. De gepatenteerde technologie (High Moisture extrusion) wordt binnen het bedrijf door ontwikkelt en is uniek in de wereld. In 2012 wordt Ojah uitgeroepen tot de meest innovatieve MKB van Nederland. Inmiddels levert Ojah zijn plantaardige innovaties over de hele wereld en groeit het bedrijf jaarlijks met zo’n 50%. Binnen het R&D team werken inmiddels 7 FTE en komen er steeds meer nieuwe innovaties van Ojah op de markt. Zo werd in December vorige jaar ’s werelds eerste plantaardige sparerib op basis van erwten eiwit gelanceerd.

Jos Havekotte

Sr. Innovation Manager Jan Zandbergen Group
Thema: Food Future

Jos Havekotte is 57 jaar oud, wonende in Geldrop en innovatie manager van de Jan Zandbergen Group met de bedrijven Diviande en Future Food Group. Hier ontwikkelen de bedrijven diverse concepten en assortimenten van vlees, vleesbereidingen en hybride concepten tot Vegetarisch en Vegan. Ook is hij hier slager en het gezicht van de gespecialiseerde webshop ‘’the meatlovers’’. In het verleden is Jos Havekotte vakdocent bij het SVO, innovatie manager bij Hilton Food Group en Vion Food Group geweest. Waar hij en zijn team een van de eerste hybride vleesconcepten met 30% plantaardige eiwitten heeft ontwikkeld.

Jorgen Boukes

Senior Innovation Manager KFC
Thema: Food Future

Werkzaam als Food Innovation Manager bij KFC. Is Jorgen Baukes verantwoordelijk voor het optimaliseren van het bestaande product assortiment, de uitbreiding hiervan en voor de ontwikkeling van de tijdelijke / seizoens- innovaties. Momenteel neemt Jorgen de lead om samen met het global KFC team, een plantaardige optie te ontwikkelen. Welke bottlenecks signaleert Jorgen als verantwoordelijke voor de goedkeuring van alle plantaardige referentie(s), voordat ze op de markt worden gebracht?

 

Marco Bakker

Senior Consultant  en trainer Précon
Thema: Food Future

Précon is al ruim 25 jaar actief in de levensmiddelenindustrie en heeft de focus op voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement. Marco Bakker is een levensmiddelentechnoloog met veel ervaring. Na diverse leidinggevende functies als kwaliteitsmanager, is Marco bijna 10 jaar geleden bij Précon binnen gekomen als senior consultant. Naast consultancy op gebied van onder andere HACCP, het opzetten van kwaliteitssystemen en het uitvoeren van validaties is Marco ook een gepassioneerde trainer. Zo heeft Marco heeft een persoonlijke aanpak en weet als geen ander de verbinding te leggen tussen kwaliteit, werkvloer en management  in een organisatie.

Dirk de Meester

Director business development Micreos
Thema: Food Safety

Na het behalen van zakelijke diploma's in de VS en het VK, richtte Dirk een Amerikaans bedrijf in bakkerijproducten op. Dat nu onderdeel uitmaakt van het bedrijf Heinz. In 1996 werkte Dirk bij Nestlé waar hij verantwoordelijk was voor de Maggi culinaire producten in het Food Services kanaal. In 2000 trad hij in dienst bij Twynstra Gudde Management Consultants in Nederland ter versterking van de Industry unit.  Als co-auteur van het Micreos business plan in 2004 en momenteel in de rol van Director Business Development hielp hij het bedrijf te groeien tot een erkende Nederlandse biotech scale-up. 

 

Davie Bakker

QA Manager Urker Zalmhuys
Thema: Food Safety

Opgegroeid in de visindustrie. Voornamelijk Noordzeevis. Sinds 2002 bij de oprichting werkzaam bij Het Urker Zalmhuys. In eerste instantie als Productiemanager, tussendoor andere werkzaamheden gedaan voor 4 jaar, daarna teruggekeerd in de functie van kwaliteitsmanager met vallen en opstaan. Momenteel kwaliteitsverantwoordelijk voor Het Urker Zalmhuys, Affish, Affish fresh en Visbewerking Neirinck.

Albrecht Wolfmeyer

Managing Director 
Thema: Food Future

Albrecht Wolfmeyer heads the ProVeg Incubator. The ProVeg Incubator is the first incubator in the world to exclusively support startups that are replacing animal-based foods. The incubator has worked with over 45 startups from more than 20 countries, helping them to raise over €18 million and launch more than 40 products. Wolfmeyer has extensive professional experience in international profit, non-profit organizations and is an expert in NPO management, marketing and communications, strategy and project lead. Wolfmeyer was the co-founder and managing director of an online fundraising startup. He studied in Berlin, Toronto, Paris, and Fribourg. 

Ebba Hoogenraad 

Advocaat Hoogenraad&Haak
Thema: Food Future

Ebba Hoogenraad is advocaat sinds 1985 en partner bij advocatenkantoor Hoogenraad & Haak, gespecialiseerd in IP, advertising en food. Met haar team richt Ebba zich onder meer op de levensmiddelensector.  Ebba adviseert over labelling, begeleidt recalls en staat met regelmaat cliënten bij in procedures bij de Reclame Code Commissie, de rechter en de NVWA over food law vragen en reclamerechtkwesties. Ebba is redactielid van Intellectuele Eigendom en Reclamerecht (IER) en Waar & Wet en schrijft 'tip van de advocaat' vmt.nl. 

George Brandenburg

Co-founder Krekerij
Thema: Food Future

George Brandenburg is 1 van de oprichters van Burgs Foods en De Krekerij. Dit begon in 2016 met de vraag: als krekels en sprinkhanen zo duurzaam en voedzaam zijn, waarom eten we ze dan niet? George is gespecialiseerd in de technische aspecten van het verwerken van krekels en sprinkhanen tot lekkere en gezonde voedselproducten. Nieuwe technieken en methoden stellen het bedrijf in staat om producten te maken die de sensorische eigenschappen van vlees hebben zonder gebruik te maken van kunstmatige kleur-geur en smaakstoffen (uiteraard zonder MSG). Om zo duurzame vleesproducten van krekels en sprinkhanen te leveren.

Marleen Onwezen

Senior onderzoeker WUR
Thema: Food Future

Marleen is sociaal psycholoog en houdt zich bezig met de vraag waarom consumenten gezonde en duurzame keuzes maken. In 2014 heeft ze haar PhD over de rol van emoties in duurzame keuzes ontvangen. En werkt nu inmiddels 11 jaar bij Wageningen Economic Research als senior onderzoeker. Marleen is expertiseleider en coördinator Consumenten gedrag van Wageningen University and Research. Daarnaast is zij trekker van de gamechanger keuzebekwame consument bij NWA en zit zij in het kernteam gezonde en veilige voedselsysteem van Wageningen Research.

Frank Devlieghere

Professor Food Microbiology and Preservation Universiteit Gent
Thema: Food Safety

Prof. Frank Devlieghere is hoogleraar aan de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent. Hij is gespecialiseerd in de microbiologische aspecten van levensmiddelenconservering. In zijn laboratorium doet hij zowel fundamenteel als meer toegepast wetenschappelijk onderzoek en via het servicelabo ondersteunt hij de voedingsindustrie en zijn toeleveranciers met experimentele microbiologische en technologische ondersteuning voor proces- en productinnovatie. Hij is tevens consultant van verschillende Vlaamse en Nederlandse bedrijven.

Joep van Straalen

Co Founder GreenPro International B.V. 
Thema: Food Future

Joep van Straalen (1985) is co-founder en managing director van Green Pro International, distributeur van vlees-, kaas en zuivelvervangers binnen Europa. 

Sanne Zwart

Owner Keukenboeren
Thema: Food Future

Sanne Zwart is eigenaar van Keukenboeren. Met dit bedrijf wil ze consumenten via workshops kennis laten maken met fermentatie. Op die manier inspireert zij hen om meer smaak op tafel te brengen met groenten, en minder weg te gooien. Daarnaast ziet Sanne fermentatie als middel voor boeren om hun oogst te conserveren en te verwaarden. Zo zette Sanne in 2017 met een aantal andere partijen in de stad een reddingsactie op om samen met een paar honderd Rotterdammers 60 ton overtollige witte kool van de onderschoffeldood te redden door er zuurkool van te maken.

 

Danielle van Dalen

Senior adviser PA Europe NV
Thema: Food Safety

Danielle van Dalen is Senior Advisor bij PA Europe, waar zij voornamelijk betrokken is bij regelgevingskwesties op het gebied van voeding en diervoeder. Ze heeft gewerkt bij het Instituut van Experimentele Gerontologie van de Nederlandse Organisatie voor TNO. In 1983 trad ze toe tot het biotechnologiebedrijf Gist-brocades (nu DSM) en in 1986 werd ze aangesteld als Manager Regulatory Affairs. Jarenlang was ze auteur bij Europese voedingsenzymenindustrieën in de CODEX Alimentarius van verschillende rapporten over mondiale regelgevingskwesties en werd gekozen tot voorzitter van de industriële enzymenvereniging AMFEP. 

 

Peter Eland

Sales manager Pilz
Thema: Food Safety

Onder het motto “Work hard, Play hard”, is Peter is al geruime tijd actief binnen de ‘Pilz familie’ als sales manager bij Pilz Nederland. Sinds 2018 draagt hij de titel Sales Director en is hij verantwoordelijk voor alle verkoop binnen Pilz Nederland. Als Business Unit Manager van de Business Units Industry en Food focust Peter zich met name op veiligheidsoplossingen binnen de industrie, pharma en levensmiddelen branche. Een pragmatische en praktisch werkbare oplossing is waar Peter en Pilz naar streeft. Praktische totaaloplossingen waarbij de klant van A tot Z wordt ontzorgd omdat Pilz het gehele pakket van machineveiligheid kan leveren. 

 

 

Laurens Zandbergen

Marketing manager Jan Zandbergen Group
Thema: Food Future

Laurens Zandbergen is 25 jaar oud, wonende in Amsterdam en 3e generatie binnen het familie bedrijf Jan Zandbergen Group. Aan de Amsterdam University of applied sciences heeft Laurens zijn bachelor degree International Business and Management behaald. En is momenteel Manager Marketing bij Jan Zandbergen Group, verantwoordelijk voor uitwerking en positionering van productontwikkelingen, merken, en business development voor industrie, foodservice en retail klanten in Europa. Nu focust hij zich op nieuwe eiwitten, waaronder plantaardige.

 

 

Simone Hertzberger

Hoofdredacteur Voedselveiligheid-VMT
Thema: Food Safety

Momenteel is Simone hoofdredacteur van het tijdschrift VoedselVeiligheid-VMT. Daarnaast is ze onder andere lid van de Raad van Commissarissen van Fairtrade Original. Als voorzitter van het Sustainable Nut Initiative, beschikt ze over verschillende adviesfuncties. In 1977 werd Simone hoofd van het microbiologisch laboratorium van de Keuringsdienst van Waren in Haarlem. Vijf jaar later promoveerde zij op het proefschrift: ‘Door voedsel overgedragen ziekten van microbiële oorsprong’. Hierna werd ze hoofd kwaliteit van de Vers Vleesgroep van Ahold, hoofd Kwaliteit en Productduurzaamheid voor Ahold Europa en Senior Director Product Integrity Topics voor Albert Heijn.

 

 

Sarah Arayess - Moderator

Advocaat  en oprichter Say legal studio
Thema: Food Future

Sarah Arayess is advocaat en heeft haar eigen boutique kantoor Say legal studio. Say legal studio is vaste adviseur van ondernemingen van start-up tot multinational en alles daartussenin. Ze adviseert en procedeert over etikettering, voedsel- en productveiligheid, productsamenstelling en reclamerecht, van social media marketing tot vergelijkende reclame. Daarnaast is Sarah sinds 2015 docent bij de Beroepsopleiding van de Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht (BBMM) en geeft zij regelmatig (gast)colleges aan studenten, zoals de Rutgers University New York en de HAN. Ook is Sarah Council Member van de European Food Law Association (EFLA) en Country Correspondent voor het Journal for European Food and Feed Law review (EFFL). 

 

 

Manon Houben

Sector manager varken
Thema: Food Safety

Momenteel werkt Manon als sectormanager varken bij de Gezondheidsdienst voor Dieren. Hier ondersteund ze, samen met een team van dierenartsen en het laboratorium, Nederlandse dierenartsen en varkenshouders in de zorg voor de gezondheid van hun varkens, varkenshouders en de samenleving. Sinds 2017 mag ze haar zelf geregistreerd Europees Specialist varkensgezondheid noemen. In 1997 is ze begonnen als dierenarts in een gemengde praktijk waar ze voornamelijk bezig was met aujeszky enten en bloedtappen. Vier jaar later heeft ze de overstap gemaakt , om jonge toekomstige dierenartsen aan de facultiteit Diergeneeskunde in Utrecht, het vak Varkensgeneeskunde te onderwijzen.

 

 

Martine Kruiswijk

Duurzaamheidsmanager Vrumona
Thema: Food Future

Martine werkt met veel passie aan verduurzaming bij Vrumona. De afgelopen jaren heeft ze als verpakkingstechnoloog de roadmap voor verpakkingen vorm gegeven. Sinds september is ze gestart met het verbreden van haar blik als duurzaamheidsmanager. Vanuit haar studie Technische Bedrijfskunde is ze direct gestart in de wereld van supply. Verpakkingen en het begrijpen van de samenhang in de keten stonden in al haar banen centraal.

 

 

Marieke Lugt

Oprichter Lugt Food Law
Thema: Food Future / Food Safety

In de zomer van 2018 is Marieke Lugt gestart met Lugt Food Law, een adviesbureau op het terrein van Nederlandse en Europese levensmiddelenregelgeving. Voor de start van Lugt Food Law heeft zij meer dan 25 jaar ervaring opgedaan op het terrein van levensmiddelenwetgeving als Regulatory Affairs Manager bij FrieslandCampina, bij de brancheverenigingen VBZ (bakkerij- en zoetwaren) en VNFKD (kinder- en dieetvoeding) en Schuttelaar & Partners.

Samen met de NVWA heeft zij de Handboeken Etikettering van levensmiddelen en Regelgeving voor Voeding voor specifieke groepen geschreven die zijn gepubliceerd op de NVWA website. En momenteel werkt ze aan Handboeken over de regelgeving voor voedings- en gezondheidsclaims en nieuwe voedingsmiddelen. Daarnaast is Marieke Regulatory Affairs Manager voor Dutch Nutrition, een producent van kinder- en dieetvoeding in Zwolle en adviseert ze enkele klanten. De afgelopen 2 jaar heeft Marieke interim functies vervuld op het terrein van levensmiddelenwetgeving bij de Nederlandse Zuivel Organisatie NZO en het COKZ (Centraal Orgaan Kwaliteitszaken).

 

Ellis van Diermen

Consultant Précon Consulting Group BV
Thema: Food Future / Food Safety

Précon is al ruim 25 jaar actief in de levensmiddelenindustrie en heeft de focus op voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement. Ellis werkt sinds 2007 als consultant en trainer bij Précon en ondersteunt klanten op praktische wijze bij het interpreteren en toepassen van Europese wet- en regelgeving, voornamelijk op het gebied van etikettering en claims. Ellis is tevens co-auteur van de SDU Praktijkgids over etikettering, waarin haar jarenlange praktijkervaring heeft geleid tot de vele voorbeelden die erin beschreven staan.

 

Emile Dingemans

Voorzitter Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Thema: Food Future / Food Safety

Emile Dingemans (1981) is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Deze organisatie behartigt de belangen van veganisten, promoot het veganisme en geeft in Nederland het Vegan Keurmerk uit. Hij kent de eisen die de veganistische consument stelt aan voedingsproducten. Emile is ook mede-oprichter van de Vegan World Alliance, een internationaal samenwerkingsplatform van organisaties die het veganisme promoten.

 

Hans van der Moolen

International Food Integrity Consultant Eurofins
Thema: Food Safety

Hans van der Moolen is International Food Integrity Consultant bij Eurofins Food Safety Solutions. Na zijn studie Analytische Chemie aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij zich heeft gespecialiseerd in de analyse van voedingsmiddelen en grondstoffen in de Rotterdamse haven met kwaliteit en integriteit als belangrijkste speerpunten. Hij is technisch expert voor diverse (handels-) organisaties zoals NEN, GAFTA, NOFOTA, GMP+ en MVO en organiseert diverse samenwerkingsverbanden in binnen- en buitenland. Met de opgebouwde expertise adviseert hij klanten die vragen hebben over voedselfraudeproblematiek. Dit sluit goed aan op de visie van Eurofins als kennispartner in de voedingsmiddelenketen.

 

Liesbeth van Elst

Eurofins
Thema: Food Safety

 

 

Marcel Schuttelaar

Oprichter Schuttelaar
Thema: Food Future

Door de samenleving worden hoge eisen gesteld aan ons voedsel. Natuurlijk moet ons eten veilig, betaalbaar en lekker zijn. Van eisen als diervriendelijk, milieubewust en geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden kijken we niet meer op.  Bedrijven uit de voedingsmiddelensector worden met een veelheid aan wensen geconfronteerd. Marcel Schuttelaar zal als strategisch business adviseur aangeven dat de eisen aan voedingsmiddelen alleen maar dwingender worden het komend decennium. En dus is het hoog tijd dat de kaders voor de langere termijn voor producent, handel en consument helder zijn.

 

Wieke van der Vossen

Specialist foodsafety Voedingscentrum
Thema: Food Safety

Na het afronden van haar studie aan de WUR, heeft Wieke zich verder gespecialiseerd in de levensmiddelenmicrobiologie en toxicologie. Hierna is ze werkzaam geweest in de levensmiddelenindustrie als kwaliteitsmanager. En heeft zij enkele jaren als lead assessor audits uitgevoerd bij diverse levensmiddelenbedrijven op het gebied van voedselveiligheidscertificaten zoals HACCP, ISO 22000, BRC en IFS. Sinds 2010 is Wieke werkzaam bij het Voedingscentrum waarbij ze als expert voedselveiligheid verantwoordelijk is voor de wetenschappelijke onderbouwing van de adviezen en verzorgt zij de woordvoering hiervoor. 

 

Charlotte ter Haar

Adviseur levensmiddelenwetgeving en voedselveiligheid VBZ
Thema: Food Safety

Charlotte ter Haar is adviseur levensmiddelenwetgeving en voedselveiligheid bij de branche voor koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten (VBZ). Na haar studie levensmiddelentechnologie aan de universiteit werkt zij al bijna dertig jaar aan en met Europese wetgeving. Zij heeft contact met andere branches, ook internationaal en met de overheid. Etikettering, voedselveiligheid, additieven, contaminanten en allergenen zijn onderwerpen waar zij in thuis is. Ze schrijft er regelmatig artikelen over in vaktijdschriften en organiseert bijeenkomsten. Ze omschrijft zichzelf als koekie monster en choco-holic, en zegt: Geniet voor 100 % en eet met mate!

 

Christophe Vandevelde

Computer-aided engineering Siemens
Thema: Food Future

Christophe Vandevelde is verantwoordelijk voor Computer-aided engineering Software bij Siemens Digital Industries Software BeNeLux.

 

Arjen van Barneveld

Manufacturing operations management software Siemens
Thema: Food Future

Verantwoordelijk voor Manufacturing Operations Management Software bij Siemens Digital Industries Software BeNeLux.

 

Jan Buining

Oprichter TastyBasics
Thema: Food Future

Sinds 2018 is Jan Buining oprichter van TastyBasics bv. Met de diploma’s HBO akkerbouw en Bedrijfskunde op zak, begon Jan met technisch commerciële functies in Food en Feed Ingredients bedrijven. Hierna heeft Jan gewerkt als technical sales bij Kievit in Meppel en zich zo hogerop gewerkt tot commercial director. In 1992 was de heer Buining oprichter van bedrijven bij Food Basics en DP Supply. Momenteel houdt hij zich ook bezig met verschillende bestuursfuncties van het afgelopen jaar, zoals: Lid Economic Board Noord Nederland, vz Innexus, Lid Strategic Board Healthy Aging Noord Nederland en bestuurslid Stichting Bodem en Gezondheid.

 

Gert Visscher 

Directeur/eigenaar Eco2Clean
Thema: Food Safety

Na zijn studie levensmiddelentechnologie in Bolsward en Bedrijfskunde heeft Gert Visscher in diverse bedrijven ervaring opgedaan in de zuivelindustrie. Deze ervaring kon hij gebruiken in zijn functie als sales manager Dairy & Beverages Nederland en later commercial manager Food Nederland bij Ecolab. In 1999 gestart met Eco2Clean, dat hoogwaardige en innovatieve reinigings- en desinfectiemiddelen levert aan de voedingsmiddelenindustrie. Met de intentie niet alleen de middelen, maar ook kennis en ondersteuning te leveren op het gebied van hygiëne en schoonmaak. In de afgelopen tien jaar heeft Eco2Clean zich verder ontwikkeld tot kennispartner voor hygiëne- en schoonmaakvraagstukken. 

 

Appie Mourabit

Managing director Concreet Hygiëne
Thema: Food Safety

Gedreven en ambitieus, met al op jonge leeftijd een leidinggevende functie in de Food productie. In 2000 heeft Appie Mourabit de switch gemaakt naar Food reiniging, waarin hij als zelfstandig ondernemer inmiddels 20 jaar actief is. Zijn motto: schoonmaak is meer een manier van leven dan een baan. Betrokkenheid en maatwerk zijn de sleutel tot het succes van Concreet Hygiëne. Want geen enkele productielocatie is dezelfde. Met haar ambitie en honger naar kennis kan Concreet zich snel aanpassen aan veranderende behoeften van de klant.

 

Kobus Post

Voorman cleaning Foppen Seafood
Thema: Food Safety

Kobus Post werkt sinds 1996 bij Foppen en heeft zich het schoonmaakvak eigen gemaakt in de praktijk. Met zijn jarenlange en praktische ervaring is hij dagelijks actief om de schoonmaak en daarmee hygiëne in het bedrijf te borgen. Als voorman Cleaning is hij verantwoordelijk voor de algehele interne schoonmaak overdag, inclusief de krattenwasserij en de eindschoonmaak na werktijd.

 

Stefano Renzetti

Senior scientist & projectleader WUR
Thema: Food Safety

Stefano Renzetti is senior scientist and project leader at Wageningen Food & Biobased Research. He holds a PhD in Food Science. His research activities focus on carbohydrates and proteins with applications related to topics of food structuring and reformulation. Stefano works on integrating food science with polymers science theories and on translating them into practical food applications. Stefano is recipient of the Harald Perten prize 2018 from ICC for his contribution to the furtherance of cereal science and technology towards practical applications.

 

Gorkem Simsek-Senel

Expertise leader of Food Informatics group WUR
Thema: Food Safety

Gorkem Simsek-Senel is expertise leader of Food Informatics group at Wageningen Food & Biobased Research. She studied Mathematics and Physics and completed her PhD at Eindhoven University of Technology in Mechanical Engineering. She is using her ample experience in modelling for Computer Science since 2018 in Wageningen. She is an expert in translating knowledge and requirements for decision support in the agrifood domain to functionality of ICT-solutions, using advanced technologies such as AI and data science.