Carolyn Steel (schrijfster)


Food Future | Interview: Impact van corona op toekomstige voedingspatronen/gewoonten (vr 20-11 13.30 uur)


De Britse schrijver en docent Carolyn Steel van onder meer ‘De Hongerige Stad’ (2011) schetst oplossingen vanuit haar nieuwe boek Sitopia – How food can save the world.

Coen van der Weijden (NVWA)


Food Safety | Webinar: Veilig produceren in coronatijd (vr 20-11 09.30 uur)

 

 

Serpil Tascioglu (Unilever)


Food Future | Webinar: Hoe Unilever met het nieuwe Unilever Foods Innovation Centre in Wageningen innovatie en productontwikkeling versnelt (wo 18-11 09.30 uur)


Serpil Tascioglu, Director R&D Foods Transformation

Silvia Gawronski (van Traa)


Food Safety | Webinar: Wat te doen bij een recall/ hoe bereid je je voor? (do 19-11 09.30 uur)

Silvia is associate partner bij Van Traa Advocaten in Rotterdam en gespecialiseerd voedsel & warenwetgeving. Zij heeft ook ruime ervaring in procederen tegen beslissingen en handelingen van verschillende overheden (NVWA, DCMR, IL&T, SZW, Skal).

Silvia maakt deel uit van de Praktijkgroep Internationale Handel van Van Traa en adviseert over Quality, Health, Safety & Environment / (Q)HSE, variërend van voedsel- en productveiligheid, compliance van innovatieve producten, e-commerce, biologische kwaliteit, etikettering en verpakkingen, inspecties en boetes, tot opslag en transport, import/export en afval. Haar bijzondere interesse gaat uit naar incidentbestrijding, recalls en (product)aansprakelijkheid.

Silvia vertegenwoordigt nationale en internationale bedrijven en organisaties. Cliënten noemen Silvia 'insightful and efficient’ (Legal 500 (2017) - Food & Beverages). Verder stond zij twee keer opgenomen in de Best Young Law Professional Top-50. Silvia is afgestudeerd in Staats- en Bestuursrecht op de rol van de overheid bij levensbedreigende incidenten (Universiteit Leiden, LL.M. cum laude) en aan de Universiteit van Oxford (M.Jur). Tijdens haar studie heeft zij eveneens gestudeerd aan de Graduate School of Polish Law van de Universiteit van Warschau en aan de Universiteit van Siena. In 2016 heeft Silvia naast haar werk als advocaat de specialisatieopleiding Grotius Algemene wet bestuursrecht afgerond.

Silvia spreekt en publiceert regelmatig over onderwerpen op het snijvlak van deze rechtsgebieden en is aangewezen als country expert voor Nederland voor Escalex (database levensmiddelenrecht). Zij is ook auteur van de Kluwer Modellen voor de Rechtspraktijk Milieurecht en lid van de Vereniging Administratief Recht en de Nederlandse vereniging voor Levensmiddelenrecht.
 

Barbara Baarsma (Rabobank)


Food Future | Paneldebat: 5 bottlenecks bij het lokaal sourcen van ingrediënten (ma 16-11 11.30 uur)


 

Rob Morren (ABN AMRO)


Food Future | Paneldebat: 5 bottlenecks bij het aanpassen van productontwikkeling van horeca naar retail / online consumenten  (vr 20-11 11.30 uur)


 

Karin Verzijden (Axon Advocaten)


Food Future | Reportage: Functionele ingrediënten en veiligheid (do 19-11 13.30 uur)

Karin is een life sciences advocaat met een focus op functionele voeding en farmaceutische producten. Zij begeleidt bedrijven in de gehele keten bij de introductie van innovaties in de markt. Dit omvat de kwalificatie van nieuwe ingrediënten, het sluiten van R&D- en licentieovereenkomsten met betrekking tot deze producten en het op de markt brengen ervan met gebruik van voedings- en gezondheidsclaims. Karin is bekend met de autoriteiten die de voedselveiligheid van deze producten handhaven en assisteert en zo nodig procedeert bij handhavingsacties en recalls.

Verder beschikt Karin over expertise wat betreft personalisatie van levensmiddelen en levensstijlinterventies op basis van de verplichtingen voortvloeiende uit de AVG. Karin is daarnaast actief op het gebied van zg. nieuwe levensmiddelen, waaronder alternatieve proteïnen zoals kweekvlees en insecten. Hierover zal zij spreken tijdens het Food Law Event. Karin rapporteert samen met haar collega Jasmin Buijs actuele ontwikkelingen op het gebied van het levensmiddelenrecht op het blog www.FoodHealthLegal.com.

Jouri Schoemaker (Pieter Pot)


Food Future | College: Plastic: ja of nee? (di 17-11 14.30 uur)


 

Corjan van den Berg (Fumi Ingredients)


Food Future | Interview: Functionele ingrediënten en veiligheid (do 19-11 13.30 uur)


 

Jeroen Leffelaar (Rabobank)


Food Future | Podcast:  Startups en Corona (ma 16-11 10.30 uur)


 

Eric Habraken (Verspillingsfabriek)


Food Future | Paneldebat: 5 bottlenecks bij het lokaal sourcen van ingrediënten (ma 16-11 11.30 uur)


 

Joeri Hollink (Ojah)


Food Future | Paneldebat: 5 bottlenecks bij ontwikkeling van plantaardige producten (wo 18-11 11.30 uur)


 

Jos Havekotte (Zandbergen)


Food Future | Paneldebat: 5 bottlenecks bij ontwikkeling van plantaardige producten (wo 18-11 11.30 uur)


 

Jorgen Boukes (KFC)


Food Future | Paneldebat: 5 bottlenecks bij ontwikkeling van plantaardige producten (wo 18-11 11.30 uur)


 

Ellis van Diermen (Precon)

 
Food Safety | Webinair:  voedselveiligheid in de fabriek na corona (vrij 20-11 09.30 uur)

Précon is al ruim 25 jaar actief in de levensmiddelenindustrie en heeft de focus op voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement. Ellis werkt sinds 2007 als consultant en trainer bij Précon en ondersteunt klanten op praktische wijze bij het interpreteren en toepassen van Europese wet- en regelgeving, voornamelijk op het gebied van etikettering en claims. Ellis is tevens co-auteur van de SDU Praktijkgids over etikettering, waarin haar jarenlange praktijkervaring heeft geleid tot de vele voorbeelden die erin beschreven staan.

Bert de Vegt (Micreos)


Food Safety | College: status rondom inzet fagen in de industrie (di 17-11 10.30 uur)


 

Inge Stoelhorst (VWS)


Food Safety | Webinar: Over verbeterslagen zelfregulering. Platform signalen opvangen, inzet WGS (di 17-11 09.30 uur)

Inge Stoelhorst is werkzaam als beleidscoördinator bij het ministerie van VWS. Hierbij houdt zij zich bezig met diverse onderwerpen op het brede terrein van voedselveiligheid en gezonde voeding. In de afgelopen 15 jaar bij het ministerie van VWS waren dit diverse beleidsonderwerpen, specifieke aandacht voor etikettering van levensmiddelen en het voedselkeuzelogo. Daarnaast is Inge actief als crisisbeleidsadviseur op het vlak van voedselveiligheid.

Eerdere functies waren beleidsadviseur bij de voormalige Productschappen Vee, vlees en Eieren en docent levensmiddelentechnologie aan de HBO instelling Hogeschool Delft (nu Hogeschool Inholland).

Inge heeft in de periode 1984-1990 levensmiddelentechnologie gestudeerd aan de Landbouwuniversiteit Wageningen.